9/21/2016

Vika Arequipa (Rimmaa)

Sain kortteihin postimerkit ja järkytyin kun 16 kortin lähettäminen maksoi 100 solea eli 30e, mutta laskeskelin että eihän se ookaan ku vähä alle 2 euroo kappale, ei sittenkään paha...

Kävin siellä La Catedralissa, se keskusaukion vieressä oleva kirkko, sinne ei kuitenkaan saanut ominpäin mennä ja meidät "pakotettiin" maksamaan 10 solea sisäänpääsystä (sisäls myös museon) ja 5 solea oppaasta. Oli kyllä käymisen arvonen reissu! Opas ties tosi paljon kaikista jutuista siellä ja oli outoo kattoo sitä kullan ja hopean määrää eri esineissä. Nyt vasta tajusin,  mitä tarkotetaan sillä et kirkot on ollu vauraita... Esim. sellanen papin "kruunu" on kultaa ja jalokiviä täynnä ja kuulemma sitä ei käytetä enää turvallisuussyiden takia, ymmärrän..

Pääsiin myös sinne kirkon katolle, josta näki hienosti koko aukion. Siellä oli isot kirkon kellot, joita kuulemma soitetaan enää spesiaalipäivinä, kuten jouluna. Niitä käydään soittamassa käsin, mutta ne normaalit kellot lyö sähköllä.

Siitä piti sanoa, että toi kirkko on tosi kansainvälinen, sillä monet patsaat, esineet ja saarnatuoli ovat jostainpäin eurooppaa.

Ostin vielä jotain pikku tuliaisia ja sitten olikin aika painella bussiasemalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti