9/19/2016

Arequipa

Täähän alkaa lupaavasti kun blogger kaatuu vähän väliä ja takkuaa muutenkin, mutta jos nyt yhden postauksen saisin aikaseksi...

Tänään tosiaan on sunnuntai, joten monet paikat olivat kiinni, mukaan lukien posti. Kiertelin katselemassa kirkkoja ja muutenkin aluetta turistihömpötyksen ulkopuolella. Luin mun Peru-oppaasta, että viime vuonna kiellettiin autolla ajaminen keskuaukion vieressä ja nyt ainoastaan taksit saavat kulkea yhtä vierustaa. Mielestäni kivaa kun ei tarvitse koko ajan kuunnella autojen päristelyä ja ainaista tööttäilyä.

Taustalla näkyvät tornit kuuluvat La Catedraliin, joka on nähtävästi Perussa ainoa kirkko joka on heti plazan vieressä

Huomenna ajattelin katsastaa parit kirkot sisältä, tänään oli toppi päällä eikä mitään millä peittää olkapäät. Huomiselle jää myös postikorttien lähettäminen ja pieni shoppailu tuliaisiksi. Kävin katsomassa "käsityömarketin", iso sokkelo täynnä pieniä kojuja, jotka myivät suunnilleen samoja esineitä ja vaatteita. Väri loisto oli kyllä upea, en kuitenkaan viitsinyt kuvata siellä..


Aurinko porotti taas koko päivän ja rintakehä hiukan punottaa. Auringosta saattoi johtua myös heikko olo sekä siitä, että kaupunki on kuitenkin pari tuhannen metrin korkeudessa..


Viiden aikoihin keskusaukion laitamilla oli suuri joukko ihmisiä ja siellä oli joku paraati menossa, oli orkesteri ja kaikki. Kun olin jo hostelilla, alkoi ilotulitus! Kännykkä taas sekoili, joten en saanut yhtään kuvia, mutta ilmeisesti oli isompikin tapahtuma kyseessä. 

Toivottavasti huomiseltakin kertyy vielä kuvia ja kerrottavaa ennekuin siirryn Cuscoon ja kohti Machu Picchua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti