9/15/2016

Reilu viikko takana ja 4 kuukautta blogia

Aattelin tällee yleisesti höpistä Perusta ja niistä parista kaupungista missä mä oon käyny. Eli reissussa oon ollu nyt viikon ja olen käynyt Limassa (ja sen kahdessa kaupunginosassa), Trujillossa ja Huanchacossa. 

Ensimmäiset yöt vietin los Ovilos nimisessä kaupunginosassa ja se oli köyhää aluetta. Ei oikein mitään nähtävää, mutta ihan hyvä paikka yöpyä lähellä lentokenttää.

Miraflores on rikkaiden kaupunginosa ja mitä lähemmäs rantaa menee, sitä kalliimpia ja hienompia talot ovat. Talot olivat todella moderneja. Mua vähän nauratti kun viiden tähden hotellien edessä oli kyltit missä erikseen kiellettiin tööttäileminen.


Trujillo yllätti, niin erilainen kuin Lima. "Keskusaukion" ympärillä on vanhoja upeita taloja. Kauemmaksi kun lähtee niin törmää niihin huonompiin, tavallisiin taloihin. Täällä on hämmästyttävän paljon elektroniikka kauppoja ja yritys on kova vaikuttaa länsimaalaiselta. Vähän ihmettelin kun yhden kadun varrella oli kymmenen musiikkikauppaa, jotka myivät samoja kitaroita ja pa-kamoja...


Huanchacossa olin yhden päivän ja oikeastaan vain rannalla. Sen minkä huomasin niin rannalla oli kaikki turisteille tarkoitetut palvelut ja kun lähti rannasta pois, niin osa taloista oli todella huonossa kunnossa. Oikeastaan kaikkialla tasoerot on suuria, jopa Mirafloresista ei tarvinnut mennä kauaksi kun näki slummialueita vuoren juurella.


Lähden huomenna Arequipaan eli toiselle puolelle Perua. Aamulla lähtee bussi Limaan ja illalla pari tuntia aikaa päästä toiselle bussiasemalle, josta lähtee toinen bussi Arequipaan, istumista siis luvassa. En halunnut turhaan yöpyä vain yhtä yötä Limassa. 

Suunnitteilla olis olla pari päivää siis Arequipassa ja sitten kohti Cuzcoa ja Machu Picchua, siellä on niin paljon nähtävää että viikko vierähtää varmasti nopeasti.

Huomenna tulee 4 kuukautta siitä kun kirjoitin ensimmäisen postauksen tänne blogiin!

-Crista-

1 kommentti:

  1. Machu Picchu allekirjoittaneen Bucket Listilla. Ihan mahtavaa, että sä oot jo kohta matkalla sinne!

    VastaaPoista