9/25/2016

Aguas Calientes

Hellouu, tässä tulee nyt kaksi päivää samaan postaukseen, toivottavasti ei oo liian pitkä teksti luettavaks :)

Lähdin siis Ollantasta lauantai aamuna, olin juna-asemalla hyvissä ajoin (tottakai). Kuumoilin sitä rinkan painoa, mutta kukaan ei edes vilkaissut sitä, joten ei mitään hätää sen kanssa. Vähän ihmettelin, että miksi mun vaunuosastoo ei oo junassa, kunnes tajusin et oon niin ajoissa että se on edellinen juna (itseasiassa tuli vielä toinen juna, joka ei ollu mun)

Juna oli ulkopuolelta aika rupusen näköinen, mutta sisältä oikein viihtyisä. Mun vaunuun sattu just iso vanhuspoppoo, mutta ei se menoa haitannut. Juna kulki melkein koko matkan joen vartta pitkin ja välillä se meni tunneliin (jolloin kaikki vanhukset hurras :D)  Hienot maisemat taas jälleen kerran!


Kun astuttiin junasta ja asemalta ulos, meitä odotti niin vehreä maisema. Sen jälkeen "joutui" kävelemään ison käsityömarketin läpi. Siinä oli tuliaisshoppaajan unelma.


Vähän meni aikaa löytää hostelli ja hiki vaan virtasi kuumassa auringonpaisteessa. Onneksi pääsin suihkuun ja rauhoittumaan (edellisenä yönä lauma nuoria huusi ja kälätti hostellissa)

Kaupunki ulottuu käytännössä joen molemmin puolin ja poikittain menee paikallisten tavarajunan raiteet. Pieniä siltoja siellä täällä ja paljon turistiravintoloita. Ostin Machu Picchulle menevään bussiin liput valmiiksi ja haahuilin ympäriinsä. Kolmen aikaa tuli tajuton nälkä (olin syönyt vain aamiaisen) ja tilasin burriton, nams! Täällä hinnat on kyllä omaa luokkaansa, luulin että Cuscossa oli paha, mutta ei...




Seuraava päivä:

Huonekaverilla on paha yskä, joten heräsin jo aikaisin sen takia. Aamiaisen jälkeen lähdin kuumille lähteille ja siellä vierähti yli kaksi tuntia lilluessa. Takaisin tullessa vein osan vaatteista pesulaan ja sain kuulla, että ne voi hakea vasta kymmeneltä illalla, olisi pitänyt viedä jonnekin muualle.. 


Yritin ottaa päikkäreitä, mutta eihän siitä tullut mitään. Lähdin kävelylle ja söin vähän evästä. Sitten alkoikin sataa ja tulin hostellille turvaan. Varasin bussilippuja ja hostellihuoneita seuraavalle viikolle, bussilipun hinta Cuscosta Icaan oli ponnahtanut hurjasti, joten ostin lipun toiselta firmalta. Ihan fiksua oli varailla huoneitakin, sillä ne varataan niin nopeasti loppuun.


Hyvä muuten, että ostin bussiliput jo eilen, sillä tänä aamuna jonoa oli paljon. Bussiin jono oli vielä vaikuttavampi, ainakin 300 metriä ja vielä 11 aikaan jonoa riitti. Itse aion olla huomenna jonottamassa ensimmäiseen bussiin aamu neljän jälkeen, kun ensimmäinen bussi lähtee puoli kuusi. Tulee pitkä päivä!

Menen varmaan vielä syömään jotain täyttävää, että huomenna jaksaa ja sitten unta palloon ja kymmeneltä vaatteiden haku, ihanaa saada taas puhtaita vaatteita (joo oon kyl ite niitä putsaillu välillä, mutta silti!)

Se voi olla, että Machu Picchu-postausta ei tule heti huomenna, riippuu siitä kuinka puhki oon päivän jälkeen, mutta tulee kun jaksan ja wifi antaa myöten! :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti