9/23/2016

Ollantaytambo, muutakin kuin välietappi?

Eilisestä vielä sen verren, että kun lähdin wifin äärestä (kuppilasta), alkoi sataa kuin Esterin perseestä. Vettä tuli niin paljon että kirkon portailtakin vesi vain vyöryi alas.. Vaikka mulla oli takki ja sadeviitta, päätin jäädä katokseen odottelemaan. Ukkonenkin oli ihan yläpuolella, mutta puolen tunnin odottelun jälkeen sade hiukan hellitti ja lähdin kävelemään hostellille. Ne "kivat kapeet kujat" ei ollu niin kivoja kun autot heitti vettä mukavasti päälle.. Toinen kenkä kastui ja pyyhe oli jäänyt ulos "kuivumaan."  Onneksi muuten vaatteet eivät kastuneet.

Aamupäivästä lähdin sitten minibusseille ja mulle kävi hyvä tuuri sillä ei tarvinut kauaa odotella että bussi oli täynnä. Matka kesti kaksi tuntia, ja se meni kuin siivillä, sillä maisemat olivat niiiiin upeat! Ensin ylhäältä näki kuinka kaupunki levittyi vuorten rinteille ja myöhemmin maaseudulla näki viljelyksiä ja eläimiä. 
Näimme erään kaupungin ylhäältä ja sitten alkoikin armoton serpentiinitie, että pääsimme alas.
Näkyy huonosti, mutta vuorten huipulla lumi ja jää kiilti auringossa, niin hienon näköistä!

Ollanta (Ollantaytambo) on todella ihana paikka. Ihmiset liikkuu täältä joko Machu Picchun suuntaan tai Cuscoon. Okei täällä on aika paljon turismia, mutta silti tää on jotenkin tosi söpö ja kiva kaupunki. Paljon enemmän luontoa kuin muualla, vuoren rinteetkin ihan vieressä.


Se piti sanoa, että tää eroo esim. Cuscosta siten, ettei kukaan ei yritä tuputtaa mitään turistikrääsää, ihanaa! Vaikka tää onkin tällanen turistien välietappi, tuntuu että paikalliset elää omaa elämäänsä.


Taidan valittaa internetin toimimattomuudesta koko ajan, mutta niin se vain menee, sillä päivällä koko kaupungissa ei toiminut wifi, nyt vasta viiden aikoihin tapahtui ihme ja se toimii taas. 

Rupee tulee viilee, kun aurinko meni jo vuoren taakse ja tuulee aikalailla. Ehkä tää päivä on pulkassa tältä osaa ja meen hostelliin kattomaan toimiiko niitenkin wifi jo. Ostin iltapalaks pari täytettyy croisanttii pikku kojusta.

-Crista-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti