8/29/2016

Suunnittelua ja pakkailua

Suoraan asiaan eli vaatteiden valintaan. Se tulee tuottamaan vaikeuksia aivan varmasti, sillä lämpötilaerot on aika isoja.. Perussa on kevät ja lämpöä voi hyvin olla 20 tai jopa 25 astetta, mutta esimerkiksi Machu Pichhulla illalla tippuu nollan lähelle. Lämpimät vaatteet vie paljon tilaa, mutta yritän ottaa mukaan tarpeeksi lämmintä muttei kuitenkaan turhaa vaatetta, jota ei tule käytettyä. 


Pariisista Peruun lento tulee olemaan mun eka matka noin isolla koneella. Lento kestää sen 12 tuntia ja 20 minuuttia.. Kattelin et nyt jo vois valita paikan sinne mutta yllätys yllätys se maksaa. Kuka maksaa 30 euroo siitä et saa ite valita paikan koneesta hyvissä ajoin, ku saat valita kuitenki check in:in yhteydessä..


Mun pitäs siirtää tililtä ylimääräset rahat johonki toiselle tilille turvallisuuden takii, en haluu et kaikki rahat on kiinni yhessä kortissa.. Turismialueella kaupat saattavat ottaa vastaan dollareita ja jopa euroja.


Machu Picchulla käyminen ei ole niin yksinkertainen retki kun luulisi. Se on varmasti Perun suosituin nähtävyys, mutta sinne pääsemistä ei ole tehty helpoksi... Ehdottomasti parhaat vinkit ja neuvot löyty  kerranelamassa.fi sivustolta!

Seuraavana odottaa se hankalin ja tärkein osuus eli vaatteet ja niiden pakkaus..


Kävin ostamassa matkapäiväkirjan, 
johon ajattelin koota kaikenlaista matkanvarrelta.

-Crista-


2 kommenttia:

  1. Mul on pikku maailman matkaajan vinkki pitkän matkan koneesee ;) älä tee check inii tai valitse istumapaikkoja etukäteen. Tee ne vasta kentällä, koska joskus (aika usein) noi koneet on iha pikkasen ylibuikattuja et ne ekonomi luokkalainen saattaa päästä esim. Hätäuloskäynti paikalle, economy plus paikalle tai parhaassa tapauksessa joba bussiness luokan paikalle ku checkaa paikat vasta kentällä... Mul on käyny aika monta kertaa näin. Varsinki yksin matkustavat naiset saattaa päästä aika helpostikki tällasis tapauksis paremmille paikoille. Mut sit kans muista et pariisin lentokentällä ei kaikki välttämättä toimi niin sujuvasti kuin helsingissä... Niin älä kuitenkaa hidastele ainakaan sielä pariisin päässä. Turvallista matkaa!

    VastaaPoista