12/16/2016

Budapest

Budapest on nyt nähty ja koettu. Koitan saada jotain järkevää koostetta kirjotettua, niin että tästä saa selvää :D


Oltiin siellä siis viisi yötä ja se oli just hyvä aika sinne, ei tullu kiire eikä tuntunu siltä ettei olisi enää nähtävää.


Asusteltiin hostellissa ja käytiin aamusin ostamassa viereisestä kaupasta aamiaistarvikkeet ja välipalat. Helppo ja halpa tapa majottua.
 Hostellia vastapäätä oli pieniä joulukojuja ja huoneen ikkunasta näkyi iltaisin jouluvalot, niin nättiä. Pienenä miinuksena meteli viereisestä räkälästä.




Yhtenä iltana oli todella upea vaaleanpunainen taivas, niin kaunis!




Ostettiin kolmen päivän julkisen liikenteen kortti, joka helpotti liikkumista. Todella helppoa ja nopeaa liikkua paikasta toiseen.

Käytiin Gellertin kukkulalla aika sumuisena päivänä, mutta maisemat olivat hienot, kun sumu teki kaikesta maagisempaa.
Varmasti olisi upea käydä tuolla vähän eri vuodenaikana esimerkiksi syksyllä, kun on värikkäitä lehtiä puissa.



Szechenyin kylpylä oli todella iso ja vaikuttava. Lilluteltiin oikeastaan vain ulkoaltaissa, sillä ilma oli upea. Joku oli verrannut kylpylän väliin jättämistä Unkarissa olevan sama kun ei kävisi Pariisissa katsomassa Eiffel-tornia. 



Mentiin illalla ratikalla joen vartta pitkin ja pysähdyttiin jonkun palatsin kohdalla (en tiedä mikä se oli), mutta se oli upeasti valaistu. Nähtiin sattumalta ratikka, johon oli laitettu jouluvalot ja sisälle koristeita sekä himmennetty valoja. Meillä kävi tuuri kun nähtiin se, sillä se liikennöi vain parina päivänä joulukuussa.

Tosi hieno kaupunki, suosittelen ehdottomasti! 
Ja kiitos matkaseuralle <3

-Crista-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti